Een tussentijdse evaluatie seizoen 2019-2020

We zijn halfweg, tijd voor het grote TTC Lobos rapport.

Zaterdagavond werd de heenronde in de (heren-) competitie afgesloten (op één uitgestelde match van de A-ploeg na). De algemene balans mag gerust als positief gezien worden. Een uitgebreid verslag vind je hieronder.

Beginnen doen we met onze A-ploeg (2de prov. – 8ste).

Bij de aanvang van het seizoen was het doel een zorgeloos jaar te draaien en daar lijkt onze A-ploeg mooi in te slagen. Al snel werd duidelijk dat de vaste kern zeker en vast de capaciteiten heeft om hun stek in 2de provinciale te rechtvaardigen en dat onderstrepen vooral “kopmannen” Senne Blommaert (C2 – 77% winst) en kapitein Quinten Desmedt (C2 – 71% winst). Na nieuwjaar gewoon bevestigen en wie weet is onze A-ploeg dan wel klaar om volgend seizoen nog een stapje vooruit te zetten.

Klassement: klik hier, Frenoy: klik hier.

Hetzelfde verhaal is er eigenlijk ook voor onze B-ploeg (3de prov.). Pluspunt is hier dan ook het feit dat de heren van kapitein Dirk De Bruycker al jaren samen spelen, een niet te onderschatten voordeel. Met een 5de plaats staat de ploeg dan ook mooi in de middenmoot. Als de heren hun gewone niveau blijven halen zullen er ook hier geen problemen zijn om zich te handhaven en wie weet zit er misschien in de terugronde wel een stuntje in tegen de top 4.

Klassement: klik hier, Frenoy: klik hier.

Bij onze C-ploeg (3de prov.) zien we enkele positieve ontwikkelingen. Niet alleen hoeft de ploeg zich geen zorgen te maken over het behoud (7de), maar vooral de prestaties van Robin De Vlieger (D6 –> D2) en Alexander Ramon (D6 -> D0) springen hier in het oog. Het is duidelijk dat zij (eindelijk) de stap zullen zetten naar onze B- of (wie weet) A-ploeg. Ook onze voorzitter Geert Van Daele (E0 -> D6) alsook Ling Yong (E0 -> D6) spelen trouwens een goed seizoen met momenteel een klassementsstijging tot gevolg. De lijn doortrekken en wie weet wat valt er in 2020 nog uit de kast.

Klassement: klik hier, Frenoy: klik hier.

Na onze ploegen in 2de en 3de provinciale komen we uit bij onze 2 ploegen uit 4de provinciale. 

Hier zien we zowel bij de D-ploeg alsook bij onze E-ploeg schitterende resultaten. 

Onze D-ploeg had vooraf als doel top 4 te spelen en zal daar met onderscheiding voor slagen want met een 3de plaats (op 3 punten van de 2de plek en 6 punten van de 4de) doen onze heren en dame zelfs mee voor het zo fel begeerde eindrondeticket. Hier valt vooral de sfeer en de positieve uitstraling op. Het is duidelijk dat het spelen in een vaste ploeg zijn vruchten afwerpt. Als “man van de heenronde” mag hier vooral naar Thibo Van derBruggen gekeken worden want met een winstpercentage van maar liefst 85%! is/was hij de drijvende kracht van onze D-ploeg. Ook Lieke De Mol (71%) en Karel Legrand (62.50%) mogen trouwens gerust spreken van een geslaagde heenronde. 

Klassement: klik hier, Frenoy: klik hier.

Bij onze E-ploeg waren de doelen vooraf (volgens interclubleider Tom) vooral niet degraderen. Maar dat interclubleiders ook soms inschattingsfouten maken, blijkt hier zeker en vast want onder leiding van “youngster” Victor De Baets wist onze E-ploeg namelijk regelmatig te stunten met een schitterende 4de plek tot gevolg. Vooral de laatste wedstrijd was een mooi voorbeeld van hoe een brede en gemotiveerde kern samen veel kan bereiken. Zonder Victor klopten Guy Pollie (E2), Michael De Baets (E4), Alexander Legrand (E6) en Patrick Goossens (NG) namelijk de leider met het kleinste verschil (9-7). Als ploegkapitein ben ik dan ook heel fier en blij dat ook de “ luxe-invallers” altijd het beste van zichzelf geven. Dank hiervoor!

Klassement: klik hier, Frenoy: klik hier.

Eindigen doen we met onze jeugd- en veteranenploegen.

Hier ligt vooral de focus op het amusement en de ontwikkeling.

Toch mogen we gerust spreken van een heel mooi parcours voor o.m. onze jeugdploeg want met een 3de plaats (na 2x Rooigem Gent) mogen onze jongens zeker en vast terugkijken op een geweldige eerste seizoenshelft. Het is hier dan ook duidelijk dat de “vaste jeugdploeg” in de terugronde zijn kans zal krijgen bij de “heren” en dat we dus met een nieuwe lichting de terugronde zullen aanvatten. Vooral Joachim Slock speelt een ijzersterk seizoen met een winstpercentage van 95% oftewel 20 gewonnen matchen op 21! 

Klassement: klik hier, Frenoy: klik hier.

Alle resultaten van onze veteranenploegen vind je tenslotte via volgende link:

Veteranen A: klik hier, Frenoy: klik hier.
Veteranen B: klik hier, Frenoy: klik hier.

Ik wens bij deze dan ook iedereen te bedanken voor hun engagement voor de club en wens jullie vanzelfsprekend een fijn eindejaar en prettige feesten toe!

Bedankt Lobos!

Uw interclubleider

Tom