Verslag A-ploeg speelweek 17-20

De belangrijkste weken voor onze A-ploeg?

 

Wie onze ploegen een beetje volgt, weet dat onze A-ploeg tot en met week 17 in een potentiële degradatiezone zat omdat er waarschijnlijk meer dan 2 zakkers zullen zijn in 1ste provinciale dit seizoen. Dus wisten we dat we de voorbije weken alles op alles moesten zetten om toch nog uit de gevarenzone te geraken. De afgelopen 4 speelweken konden dus als zeer belangrijke matchen beschouwd worden. Tijdens de vrije week vond ik de tijd om hierover een verslagje te maken.

 

In speelweek 17 werd eigenlijk de volledige Lobos-delegatie verwacht in het verre Ninove. Daar moest onze A-ploeg het opnemen tegen de B-ploeg van Ninove. Op papier was dit een haalbare kaart, MAAR alles moet gespeeld worden natuurlijk. Op deze avond waren het Quinten, Senne, Robin en Alexander die zich mochten meten met de spelers van Ninove. Quinten en Senne mochten de spits afbijten en begonnen de match vol goede moed. Zowel Quinten als Senne konden hun eerste match naar zich toetrekken en zo werd er meteen een kloofje van 2 punten geslagen. Daarna mochten Robin en Alexander aantreden. Robin kon de intensieve match naar zich toetrekken en won uiteindelijk met 3-0. Alexander begon zijn wedstrijd sterk met winst in de 1ste set maar in de volgende sets werd de tegenstander werkelijk een muur en Alexander verloor zo zijn eerste match. Maar de kloof van 2 punten bleef wel behouden.

Toen was het aan Quinten en Senne om te proberen deze kloof uit te breiden. Opnieuw konden zij de matchen naar zich toetrekken en zo kwam er een kloof van maar liefst 4 punten, 5-1 voor Lobos. Hierna kon ook Alexander op zijn beurt zijn match op overtuigende wijze binnenhalen. Bij Robin werd het een zeer spannende wedstrijd waarin hij alles gaf wat er in hem zat (mits de nodige energydrinks 😉 ) en kon de wedstrijd afsluiten in de 5e set met 13-11, van een thriller gesproken. Zo werd het verschil op het scorebord nog groter en werd het 7-1 in het voordeel van Lobos.

Na de “wissel” was het opnieuw de beurt aan Robin en Alexander. Robin had bij zijn vorige match veel energie verloren en de fut was er wat uit, toch kon hij er nog een belle uitpersen maar deze kon hij niet winnend afsluiten. Alexander had op zijn beurt ook een vette kluif aan zijn tegenstander en ook bij hem kwam het tot een belle. Als je dacht dat Robin zijn 2e match al spannend was dan was de match van Alexander zeker niet voor gevoelige kijkers, het werd maar liefst 17-15 in het voordeel van … Alexander. Op die manier werden de punten al minstens gedeeld (Lobos A had al 8 punten), maar natuurlijk wouden we nu meer.

In de volgende matchen mochten Quinten en Senne na een lange pauze weer aantreden. Quinten kon niets inbrengen tegen “de muur” van Ninove en ging met 3-0 de boot in. Senne begon zijn wedstrijd goed en won de eerste set, de 2 sets daarna gingen minder vlot, maar Senne kon zich net op tijd herpakken en won uiteindelijk de wedstrijd in de belle. Zo waren de 3 belangrijke punten binnen!

Matchen 13 en 14 waren opnieuw voor Robin en Alexander. Alexander kon de match snel naar zich toetrekken en won met 3-0. Dat bij Robin de fut er finaal uit was, werd duidelijk in zijn laatste match en hij verloor deze dan ook met 3-0. Zo werd het 10-4 voor Lobos.

Dat Senne in bloedvorm verkeerde die avond bewees hij in zijn laatste wedstrijd tegen “de muur”. Met andere woorden, Senne slaagde erin de muur te slopen en won met 3-0. Ook Quinten kon zijn laatste match winnen en zo werd de einduitslag 12-4 voor Lobos.

MOOIE TEAMPRESTATIE DUS!

 

In speelweek 18 mocht de A-ploeg het in eigen zaal opnemen tegen Rooigem. Deze stonden halfweg de rangschikking en dus mochten we ook hopen op winst. Maar Rooigem is altijd een lastige klant. Thuis mochten Robin en Alexander de wedstrijden aanvatten. Robin kon zijn eerste match snel afwerken met een mooie 3-0 winst als resultaat. Alexander deed een beetje verder op zijn elan van de week ervoor en begon de match met een belle die hij deze keer jammer genoeg verloor met 17-15. De bordjes hingen dus in evenwicht. Senne en Quinten waren daarna aan de beurt voor hun eerste match van de avond. Zowel Senne als Quinten konden de matchen uiteindelijk naar zich toetrekken met een 3-1 winst. Zo stonden we na 4 matchen met een kloof van 2 punten op voorsprong.

Alexander en Robin mochten matchen 5 en 6 spelen om te proberen die kloof te behouden of liefst zelfs te vergroten. Alexander wist zijn match mooi af te sluiten met een 3-1 winst en zo bleef de kloof al minstens even groot! Robin had een taaie klant aan zijn tegenstander en verloor met 3-0. Maar geen paniek, er was nog niets aan de hand want de kloof bleef 2 punten. Opnieuw was het aan Quinten en Senne die er beiden erg op gebrand waren de kloof groter te maken. Quinten won zijn match eenvoudig met 3-0 terwijl Senne een moeilijke partij had en deze verloor met 3-1. Zo bleef het verschil van 2 punten behouden.

Na de “wissel” mochten Robin en Alexander aantreden. Robin kon zijn match opnieuw snel afronden door deze keer te winnen met 3-0. Alexander verloor de eerste 2 sets nipt en in de laatste set was de fut er even uit waardoor hij verloor met 3-0. Konden Senne en Quinten deze keer wel de kloof vergroten? De match bij Quinten begon goed en hij won de eerste set, maar verloor vervolgens de 2 sets daarna. Hij herpakte zich en kon uiteindelijk toch nog winnen in de belle. De wedstrijd van Senne volgde het omgekeerd setverloop, met uitzondering van de laatste set want ook deze kon hij winnen. De stand werd op die manier 8-4 in het voordeel van Lobos en er was dus al minstens sprake van een gelijkspel.

Konden Robin of Alexander de 9 uit de brand slepen of bleven we op 8 punten staan? Robin startte in ieder geval veelbelovend en kon de eerste 2 sets naar zich toetrekken, maar de tegenstander kon de volgende 2 sets winnen, er kwam dus opnieuw een belle aan. Helaas werd deze verloren door Robin met 11-9. Alexander startte ook met een 2-0 voorsprong. Hij kon echter wel de match afronden met 3-0 en dus haalde Alexander de 9 en dus al zeker een algemene winst voor Lobos! De matchen van Quinten en Senne konden op die manier zonder druk afgewerkt worden en zo konden zij beiden hun laatste match van de avond winnend afsluiten. Eindresultaat 11-5 voor Lobos!

 

De volgende wedstrijd op de kalender was in speelweek 19, hierbij speelden we tegen Sleidinge. Deze ploeg stond onder ons in de rangschikking en er moest dus eigenlijk wel gewonnen worden. Deze match werd voor de 2e week op rij thuis afgewerkt en dus mochten Robin en Joeri als eerste het strijdtoneel betreden. Robin kon zijn eerste match winnen met een mooie 3-1 als resultaat, al was de beslissende set wel een nagelbijter (14-12 in het voordeel van Robin). De match van Joeri verliep iets minder rooskleurig en hij kon geen vat krijgen op de anti-power van de tegenstander, hij verloor met 3-0. Het was dus nu de beurt aan Quinten en Senne om het verschil te proberen maken. Quinten kon zijn eerste match winnen met 3-0 en keek dus vol spanning naar wat Senne aan het doen was. Het was een match met ups & downs en het kwam uiteindelijk tot een belle. Deze kon Senne jammer genoeg niet over de streep trekken. Op die manier bleef de stand dus in evenwicht.

Robin had op zijn beurt, net als Joeri, een zware kluif aan de materiaalspeler en het kwam aan op een belle. Kon deze belle gewonnen worden? Jawel hoor, Robin won deze. Ook Joeri had een lastige wedstrijd en op die manier kwam het ook bij hem tot een belle, kon Joeri zijn vloek van de belles doen verdwijnen (hij speelt steeds zeer goed maar het ontbreekt hem soms aan een tikkeltje geluk in de belles)? Helaas werd ook deze belle verloren. Zo werd het 3-3. Senne en Quinten waren zeer gemotiveerd om nu de kloof te maken. Ze hadden beiden hetzelfde wedstrijdverloop: winst in set 1 en 2, verlies in set 3 en dan uiteindelijk matchwinst in set 4. 5-3 voor Lobos.

Zoals steeds na 8 matchen kwam de zogenaamde “wissel”. Joeri kon zijn eerste 2 sets op spannende wijze winnen (11-9 en 12-10), maar daarna kwam de vloek van de belles zich terug moeien. Ook deze belle werd enorm spannend, maar werd door een stukje (on)geluksfactor verloren met 12-10. Robin begon sterk aan zijn match en kon de eerste set winnen. In set 2 sloeg echter het noodlot toe voor de tegenstander van Robin, deze scheurde bij een verkeerde beweging een spier in de kuit en zijn avond zat er jammer genoeg op. Een clubgenoot van Sleidinge heeft de man dan naar spoed gebracht en op he moment van schrijven van dit verslag zag ik een foto passeren dat de man met krukken rond moet lopen, veel beterschap gewenst dus! Dit resulteerde echter wel in een gewonnen match voor Robin. De 2punten-kloof bleef dus behouden. Aan Quinten en Senne om deze groter te maken. Gemotiveerd als ze waren, konden ze allebei hun wedstrijd afwerken met een 3-1 winst!

Vervolgens moest enkel Robin nog een match spelen aangezien de andere speler geblesseerd had moeten stoppen. Robin begon de wedstrijd goed en kon de 1e set winnen, in de volgende 4 sets wonnen ze elk om beurt een set en kwam het dus ook opnieuw tot een belle. Gelukkig werd de volgorde van setwinst gerespecteerd en kon Robin deze belle winnen en maakte zijn bijnaam van vorig seizoen nog eens waar (magical 9). Met de niet-gespeelde match van Joeri kwam het nu dus op 10-4. Dus opnieuw zekerheid van winst!

In de laatste matchen had Senne een moeilijke start maar hij won uiteindelijk wel vlot met 3-0. Quinten daarentegen had meer moeilijkheden met zijn tegenstander en kwam 2-1 achter. Ook hier werd het terug een belle, maar hierin deed hij Robin na en kon zijn match winnen. Zo werd het dus 12-4 als eindresultaat.

In speelweek 20 trokken we naar het verre Sint-Pauwels, toch één van de sterkere ploegen in de reeks. We gingen er dus naartoe zonder al te hoge verwachtingen , gewoon amuseren en leuke matchen spelen. En of het leuke matchen werden. Deze ploeg kon 2 B6-spelers opstellen en dat hebben ze ook gedaan, dus niets te verliezen voor onze A-ploeg.

Senne en Quinten mochten de spits afbijten en deden dat met verdeeld succes. Quinten kon zijn match winnen met 3-0 en Senne deed het omgekeerde. Daarna mochten Joeri en Alexander beginnen tegen de B6-spelers. Laat ons zeggen dat de logica gevolgd werd en dat B6-spelers de partij naar zich toetrokken. Zo kwam er een 3-1 achterstand voor Lobos A op het scorebord. Daarna mochten Quinten en Senne een poging doen om het gat te dichten. En dat deden ze ook, Quinten won met 3-1 en Senne kon de belle naar zich toetrekken! 3-3 dus. Joeri en Alexander konden zich opnieuw meten met de B6-spelers, beiden wisten toch een mooie set te winnen maar daar bleef het jammer genoeg bij en ze verloren beiden met 3-1.

Tijdens de uit-wedstrijden moeten de 3e en 4e man van de bezoekende ploeg tijdens de “wissel” 2 keer na elkaar aantreden, op die manier was het dus terug de beurt aan Alexander en Joeri. Na opnieuw enkele spannende en mooie sets was het toch opnieuw Sint-Pauwels die aan het langste eind trok. Tussenstand: 7-3 voor Sint-Pauwels. Na een uur pauze en dartplezier was het opnieuw aan Quinten en Senne, zij mochten zich nu op hun beurt meten met de B-spelers. Senne vocht voor wat hij waard was en geraakte tot een belle! Hierin werd het opnieuw razend spannend en nagelbijtend nipt maar hij verloor de match met 11/9. De match van Quinten was sneller voorbij, deze eindigde in 3-0 voor Quinten! Zo werd het 8-4 voor Sint-Pauwels en in theorie kon een gelijkspel dus nog!

Alexander en Joeri begonnen aan hun laatste match vol goede moed. Alexander kon met enkele nipte sets de wedstrijd naar zich toetrekken en won deze met 3-1. Bij Joeri, jullie raden het nooit, werd het opnieuw een belle. Deze werd ondanks het goede spel van Joeri verloren (de vloek blijft verder duren). Zo was onze A-ploeg wel al zeker dat het in totaal een verloren match zou zijn. Quinten en Senne waren er natuurlijk toch op gebrand om de B-spelers te winnen. De match van Quinten werd net zoals bij Joeri een belle, maar deze viel wel aan de kant van Lobos! De wedstrijd van Senne werd OOK een belle die hij na een medische time-out (laag suikergehalte) toch op zijn kaart kon schrijven! Mooie winst dus voor Senne. Zo werd de uiteindelijke stand 9-7 voor Sint-Pauwels. Een nipt verlies maar wel met mooi tafeltennis.

Deze 4 afgewerkte matchen zouden wel eens heel belangrijk kunnen geweest zijn.  Door deze matchwinsten zijn we van de 4e-laatste plek naar de 5e-laatste plek gesprongen en zijn zo quasi zeker van behoud in eerste provinciale.

 

Een lang verslag van mogelijks het belangrijkste moment van het seizoen voor onze A-ploeg.

 

Bedankt voor het lezen en veel sportieve groeten.

Quinten, uw verslaggever ter plaatse.