Wie werd de nieuwe Koning Lobos?

Op vrijdag 20 mei vond een nieuwe editie van ons clubkampioenschap plaats: de Lobos Masters.

Robin De Vlieger was 3 jaar lang de ‘King of Lobos’ nadat hij de laatste editie voor de corona-jaren gewonnen had. Kon hij zijn titel verlengen of ging dit jaar iemand anders met de eer gaan lopen?

Naast de mooie opkomst van competitiespelers was er ook een zeer mooi aantal recreanten en jeugdspelers aanwezig die deelnamen aan het tornooi! Bedankt aan allen dat jullie zo talrijk en gemotiveerd aanwezig waren.

Om 19u40 ging het tornooi van start en werden de poules meegedeeld door onze tornooiverantwoordelijke Tom De Grauwe. Bedankt Tom om het tornooi de hele avond in goede banen te leiden!

De eerste 2 van elke poule gingen rechtstreeks door naar de directe uitschakeling en hierbij konden geen al te grote verrassingen genoteerd worden. Wel een eervolle vermelding voor Chris De Wulf die zich als enige recreant wist te plaatsen voor de afvallingstabel.

Natuurlijk volgden we het pad van Robin iets nauwlettender om zo te zien of hij zijn titel kon verlengen. Robin startte zijn tornooi goed en wist zich te plaatsen voor de directe uitschakeling. Daar strandde hij echter in de kwartfinale. Hierin kwam uit tegen een uiteindelijke finalist (wiens naam we voor de spanning nog even niet gaan vermelden) en verloor deze match. Helaas voor Robin, maar hij heeft alweer prachtige matchen laten zien en getoond dat hij een vechter is!

Laten we even verder springen tot aan de halve finales. De eerste halve finale was er ééntje tussen iemand met jaren ervaring enerzijds en jong geweld anderzijds, Johan tegen Victor. Victor was ook degene die Robin uit het tornooi gespeeld had. De tweede halve finale ging tussen Quinten en Karel (de gevreesde underdog). Beide matchen waren spannend en gingen op en af maar uiteindelijk wonnen de hoogst geklasseerden het pleit. Toch een zeer mooie prestatie van Johan en Karel.

De finale was dus Quinten tegen Victor. Beide spelers kennen elkaar natuurlijk door en door omdat zij als ploeggenoten vaak samen en tegen elkaar spelen. De match kon dus alle richtingen uit en de eerste 2 sets gingen naar Quinten. Set 3 werd vlot gewonnen door een ontketende Victor die zijn gevreesde spel had teruggevonden en in de 4e set kwam het uiteindelijk tot 10-10, een thriller van formaat. Kwam er een vijfde set aan of haalde Quinten de titel alsnog binnen? Uiteindelijk eindigde de vierde set met 12-10 in het voordeel van …………. Quinten.

Quinten troont zich zo na Robin tot clubkampioen van TTC Lobos. Proficiat Quinten met je fantastische seizoen en nu ook met je titel als nieuwe Koning Lobos.

Nadien was er de prijsuitreiking en de obligatoire fotoshoot met onze nieuwe schepen van sport.

De finale werd ook live gestreamd op facebook door Tom De Grauwe met co-commentator Karel. Wie deze professioneel becommentarieerde match nog eens wil bekijken, kan dit terugvinden op de facebook-pagina van Tom De Grauwe of via volgende link: https://www.facebook.com/tom.degrauwe.3/videos/1075635633299713

​Tot slot nogmaals dank aan alle aanwezigen en tot volgend jaar!