Tussenstand seizoen 2021-22

Dag beste Lobossers,

Tussen al het corona-nieuws geef ik jullie graag eens een update van hoe onze ploegen het momenteel doen in de competitie.

In onze zogenaamde heren-afdeling wordt TTC Lobos vertegenwoordigd door 4 ploegen, 1 ploeg in 2e provinciale (A-ploeg), 2 ploegen in 3e provinciale (B-ploeg en C-ploeg) en 1 ploeg in 4e provinciale (D-ploeg). Ook hebben we natuurlijk onze jeugdreeks en niet te vergeten, onze veteranenploeg.

Hieronder volgt een korte samenvatting hoe elke ploeg het doet in zijn reeks.

We gaan starten met onze veteranenploeg. In onze veteranen-ploeg hebben tot nu toe de volgende spelers al hun aantrede gemaakt dit seizoen: Geert, Dirk, Michael, Stefaan, Johan en Yong. Onze veteranen-ploeg staat op een gedeelde 4e plaats in hun reeks, de 4e plaats wordt gedeeld met nog 2 andere ploegen. De ploegen in deze reeks zijn dus zeer sterk aan elkaar gewaagd, met uitzondering van de eerste in deze reeks, Merelbeke, deze ploeg heeft nog geen enkele match verloren.

Als volgt onze jeugdploeg. Dit is eigenlijk een zeer vaste ploeg, namelijk Dauwe, Andreas en Hannes. Voor dit toch jonge team staan zij op een mooie 5e plaats in hun reeks, dat is de mooie middenmoot. Dit is dus een zeer mooi resultaat. Proficiat aan onze gemotiveerde jeugdspelers die toch bijna elke week van de partij zijn op de jeugdtrainingen!

Nu volgen de heren-ploegen, te beginnen met de D-ploeg. In deze ploeg hebben al 11 spelers meegespeeld dit seizoen: Alexander, Joachim, Michael, Wouter, Guy, Yong, Lieke, Senne T., Gilles, Darius en Koen D. Deze ploeg staat op de 9e plaats, dit lijkt onderaan in de reeks maar een kleine kanttekening is hier toch noodzakelijk. In deze reeks zijn er in totaal maar 10 ploegen, dit wil zeggen dat er dus 2 “bye-matchen” zijn. De ploegen die op de 6e, 7e en 8e plaats staan zijn allemaal ploegen die al 8 matchen gespeeld hebben en lobos D heeft nog maar 6 gespeelde wedstrijden, dus virtueel staat onze ploeg wel beter geplaatst.

Na onze D-ploeg volgt uiteraard onze C-ploeg. In deze ploeg hebben reeds 9 spelers aangetreden: Geert, Koen L., Filip, Yong, Stefaan, Thibo, Michael, Chris en Wouter. Deze ploeg staat momenteel op een 7e plaats, maar net zoals bij Lobos D zijn er in deze reeks 2 ploegen minder, dit resulteert dus weer in 2 “bye-matchen”. Bij Lobos C is de rangschikking jammer genoeg in ons nadeel want lobos C heeft reeds 7 matchen gespeeld en de 3 ploegen die achter ons staan hebben nog maar 6 matchen gespeeld. Dus virtueel staat onze C-ploeg in iets minder goede papieren. Maar alle ploegen in de onderste helft van de reeks liggen maar op 4 punten verwijderd van elkaar dus er is zeker nog niets verloren.

Zo gaan we het alfabet verder af en komen we bij de B-ploeg. Hierin hebben net als in de C ploeg ook al 9 spelers hun aantrede gemaakt: Dirk, Thibo, Filip, Karel, David, Johan, Lieke, Robin en Alexander. In deze reeks is het aantal ploegen nog lager dan bij onze C en D-ploeg, namelijk 9. Hierdoor zijn er dus maar liefst 3 “bye-matchen”. Lobos B staat momenteel op een 7e plaats, opnieuw lijkt het dus dat Lobos achteraan bengelt maar virtueel staat onze ploeg minstens op een 5e plaats aangezien 3 ploegen die boven Lobos B staan al 8 matchen gespeeld hebben en Lobos B nog maar 5. Dus Lobos B staat op een veilige plaats in het midden van de reeks.

Als laatste hebben we nog de A-ploeg. Hierin hebben reeds 6 spelers aangetreden: Senne, Quinten, Victor, Joris, Robin en Karel. Jullie geloven het nooit maar deze reeks heeft een normaal aantal ploegen, namelijk 12. Lobos A staat op een mooie 4e plaats en staat eigenlijk maar 2 punten verwijderd van de 2e plaats in de reeks. Deze ploeg moet dus zeker niet vrezen voor degradatie en wie weet zit er wel meer in dan gewoon behoud in deze reeks.

We kunnen dus concluderen dat onze ploegen, ondanks het bewogen corona-jaar, het zeker niet slecht doen, ook voor onze C-ploeg is er nog niets verloren. Laat ons ook de volgende speelweken goed doorkomen en hopelijk vlakken de corona-cijfers wat af zodat iedereen terug een beetje geruster zijn hobby kan gaan uitoefenen.

Sportieve groeten,
TTC Lobos