De seizoenssamenvatting door de bril van Quinten

Dag Lobossers,

In deze voor sommigen zeer rustige periode, voor mij ook, kruip ik nog eens in mijn pen om het toch wel geslaagde seizoen van TTC Lobos eens kort samen te vatten.

De doelstellingen van het seizoen waren niet ingewikkeld, elke ploeg zekerstellen van behoud in eigen reeks. Dat wil zeggen de A-ploeg in 2e provinciale, B en C-ploeg in 3e provinciale D en E-ploeg in 4e provinciale. Bij de jeugd en veteranen is er een iets ander systeem. Bij de jeugdploeg is het doel vooral jeugdspelers klaarstomen om de stap naar de E-ploeg te maken. Bij de veteranen was niet echt een doel voor ogen, vooral plezier hebben bij het spelen was het meest belangrijke.

Bij de zogenaamde ‘winterstop’ stonden onze ploegen dan ook al goed gepositioneerd om de doelen te behalen. Zo stond de jeugdploeg op de 3e plaats. Veteranen B stond op de 2e plaats en veteranen A stond op de 4e plaats.

De E-ploeg stond ook mooi in de middenmoot op de 5e plaats met reeds een mooie voorsprong op de degradatiezone. Dus gewoon zo verder doen was de boodschap.

Lobos D stond op een 3e plaats en sommigen onder hen zagen het al heel rooskleurig in. Terecht of niet? Dat zien we aan het einde van het seizoen.

De C-ploeg stond op de 7e plaats, met opnieuw een mooie puntenkloof met de degradatiezone. Van stress was dus geen sprake, de lijn mooi doortrekken en het doel zekerstellen.

Lobos B stond net zoals de E-ploeg op de 5e plaats. In deze reeks liggen de ploegen iets dichter bij elkaar maar de degradatiezone was nog meer dan ver genoeg.

De A-ploeg stond op een gedeelde 6e plaats. Ook in deze reeks lagen de punten dicht bij elkaar en met 2 zakkers in deze reeks was er toch nog een beetje druk om de komende matchen goed te presteren.

Bij het afsluiten van het seizoen, dat dit jaar door het coronavirus vroegtijdig gestopt werd (de laatst gespeelde wedstrijden zijn de matchen van week 18) werden volgende standen voor onze ploegen genoteerd.

De A-ploeg had de opdracht goed begrepen en won de belangrijke matchen en kon zo een 5e plaats waarborgen in 2e provinciale.

De B-ploeg moest 1 plekje inboeten in de rangschikking maar stond daarmee op de 6e plaats met evenveel punten als de 5e. Dus ook deze ploeg is zeker van behoud in 3e provinciale.

Lobos C was zeer constant en bleef op de 7e plaats staan. Opnieuw een ploeg in 3e provinciale die zeker is van behoud.

De D-ploeg was op zijn beurt ook zeer constant en bleef ook op de 3e plaats staan. Zeker van behoud zou je dan denken… Maar niet dit seizoen, Lobos D is een bijkomende stijger. Dus in plaats van behoud in 4e provinciale wordt het een nieuwe ploeg in 3e provinciale! Zeer mooi dus voor onze gedreven ploeg.

Lobos E moest ook maar 1 plaatsje inboeten en werd dus 6e, opnieuw een ploeg die zeker is van behoud, dit in 4e provinciale.

De veteranen A zijn gestrand op een gedeelde laatste plaats en de veteranen B worden uiteindelijk 2e in hun reeks.

Onze jeugdploeg wist nog een plaats te stijgen in de rangschikking! Zo kwamen ze uiteindelijk op de 2e plaats terecht. Mooie prestatie dus ook van onze jeugd.

Na het seizoenseinde is het natuurlijk tijd voor de klassementen, de ene is daar al wat gelukkiger mee dan de andere. Algemeen hebben we ook daar een mooie verhouding van stijgers, blijvers en dalers. Zo zijn er maar liefst 14 stijgers en slechts 2 zakkers.

Naast de competitie waren er nog enkele benoemenswaardige prestaties. Zo werd Viktor provinciaal kampioen bij de E-reeks en samen met Thibo haalden ze een medaille op het Belgische kampioenschap in de reeks dubbel E. Ook Alexander Ramon heeft een mooie prestatie geleverd in de katholieke en werd daar provinciaal kampioen in de D-reeks.

Ook de geleide trainingen waar we dit seizoen mee begonnen zijn voor de volwassenen was steeds een succes. Is dat een link met de vele stijgers die we dit jaar hebben in onze club, wie zal het zeggen? Maar wij als trainers zijn blij dat er steeds een gemotiveerd groep voor ons staat, zowel bij de competitiespelers als bij de recreatieve spelers die ook steeds op post zijn.

Naast sportieve activiteiten hadden wij natuurlijk onze clubactiviteit. Lobos op de kartbaan. Zo konden we eens testen wie er binnen Lobos de zwaarste voet heeft. Na het karten werd de lege maag gevuld met een goed bord spaghetti. Gelukkig kwam dit na het karten, dit zou voor sommigen onder ons anders niet goedgekomen zijn.

Ondanks het toch wel bizarre einde van het seizoen hebben we als lobos zijnde ons toch weer op de kaart gezet en hebben we alweer veel mooie weken gehad. Dit zal volgend seizoen zeker en vast weer zo zijn en hopelijk blijven de mooie sportprestaties komen!

Graag had ik ook nog onze sponsors van dit jaar bedankt die het mogelijk maakten voor ons om alles te kunnen hebben/doen wat we nodig hebben. Bij deze bedankt aan Immo Home te Lochristi en fotografie Griet Gillisjans.

     

Hou jullie allemaal gezond en hopelijk zien we elkaar snel terug.

Q