BK Dubbel D & E – Thibo brengt zijn verslag uit!

Zondag 23 februari was het BK dubbel te Louvain-la-neuve. Twee duo’s van Lobos reden door de storm heen, die wel een stuk minder erg was dan de vorige weken, om daar deel te nemen aan dubbel D en dubbel E. Ramon en Robin begonnen er aan om half één en hadden als loting een duo uit Loyers (D0, D4), onze lobossers waren op papier het ‘zwakste’ duo maar wij wisten wel beter.

Al rap stonden onze lobossers 2-0 voor en dachten ze waarschijnlijk aan de volgende ronde want in de derde set lieten ze 4 setballen liggen en daardoor kwam er toch nog een vierde set. Die wonnen ze dan uiteindelijk wel met 11-8, op naar de volgende ronde.

Bij dubbel heren E was het ondertussen de beurt aan Victor en Thibo die een duo troffen uit Luttre (E0, E2). Dit zou normaal geen probleem zijn. Ook daarbij gingen de eerste sets naar lobos. Maar alweer was de derde set een probleem. Ze hebben blijkbaar te veel gekeken naar Ramon en Robin want ook zij lieten een paar setballen liggen en verloren de derde set maar ook daar werd alles rechtgezet in de vierde set.

Dan was het weer aan Ramon en Robin die nu een duo tegenkwamen die op papier heel sterk waren (D0, D0). De eerste 2 sets gingen verloren en zo stonden ze met de rug tegen de muur maar met wat handige tips van coach Koen werden de 2 opeenvolgende sets dan wel gewonnen op naar een belle! Jammer maar helaas moesten ze de hele tijd achtervolgen en werd er verloren met 11-6. Spijtig voor onze boys maar ik denk dan: volgend jaar beter want ze zullen dan nog sterker zijn dan dit jaar.

Victor en Thibo kwamen dan een duo tegen die nog geen match gespeeld had en dat was duidelijk te merken want het duo uit Nijlen (E0, E0) werd gemakkelijk opzij gezet met 3-0. Op naar de kwartfinale!

Toen waren ze al blij met hun kwartfinale maar stiekem droomden ze al verder. Het volgende duo (E0, E2) werd nog makkelijker opzij gezet dan het vorige, ook met 3-0. Dus onze jongens zaten in de halve finale dus was er al sowieso een medaille voor Lobos.

In de halve finale was de tegenstand voor de eerste keer echt een probleem. Ze merkten al rap dat ze een goeie en een slechte kant hadden en dat had Koen ook opgemerkt dus was Koen ondertussen aan het broeden op een plannetje voor de belle. Het werd dus 2-2 en onze jongens werden geroepen door coach Koen. Het plannetje leek te werken want ze stonden 5-2 voor bij de kering aan de zogezegd slechte kant, raar maar waar leken de rollen nu omgedraaid want de achterstand was rap omgebogen en moest alles weer opnieuw beginnen. Jammer maar helaas volstond het niet en verloren ze met 11-9. We gingen zo een beetje teleurgesteld naar huis omdat er wel meer in zat, maar waren alsnog blij met de medaille.

Thibo