Provinciale Kampioenschappen E-reeks: Lobos rules

Zoals al gezegd, het begin van het nieuwe kalenderjaar is in Oost-Vlaanderen (en ik meen ook in andere provincies) het signaal om de Provinciale Kampioenschappen te laten doorgaan. Traditiegetrouw gaat dit event voor Oost-Vlaanderen door in de sporthal van Oosterzele.

Naast de sportieve resultaten van onze youngsters, die je hieronder kan lezen willen we ook meteen meegeven dat er toch een kleine revival merkbaar was van dit toch wel belangrijke event. In tegenstelling tot de afgelopen jaren waar de opkomst toch eerder mager was, waren er nu meer dan 20 B-spelers present en reflecteerde deze heropleving zich ook in de C-, D- en E-reeksen, ook daar héél wat meer inschrijvingen dus. Dit kunnen we alleen maar toejuichen natuurlijk.

B-spelers hebben we (nog) niet, onze kleuren werden in de voor Lobos hoogste reeks, de “C’s”, vertegenwoordigd door Senne (enkel), en samen met Quinten (dubbel). Senne was verdienstelijk maar raakte net niet door zijn poule. In dubbel C was de kwartfinale het eindstation voor Senne en Quinten.

Gingen trouwens niet met een titel lopen maar plaatsten zich wel voor het BK dubbel: Alexander Ramon en Robin De Vlieger in de reeks dubbel D. Robin haalde in de enkel D trouwens ook nog knap de kwartfinale.

Victor werd enigszins verrassend provinciaal kampioen in de E-reeks door in de finale Klaas Van Den Bossche te verslaan met droge 3-0 cijfers.

Het parcours vooraf ging relatief vlot maar eerlijk gezegd was de poulewedstrijd tegen Ruben Plateau de match van het tornooi. Victor won deze weliswaar met 3-1 maar deze wedstrijd kon echt alle kanten op. Het pleit voor Victor dat hij zijn cool kon bewaren want bij verlies was het natuurlijk afgelopen.

Door de zege van Victor begon de dubbelwedstrijd van ons duo Thibo/Victor in dubbel E dan ook met wat vertraging. Dit was ook duidelijk merkbaar in de eerste wedstrijd waarin beide youngsters nog niet echt op scherp stonden en op wilskracht zich richting halve finale knokten. In de halve finale kwamen ze uit tegen een duo dat vrij was in de kwartfinale. Dit was duidelijk een groot nadeel voor hen want onze jongens waren wel warm en gingen beter en beter samen spelen. Resultaat: ticketje finale dubbel E was binnen. Deze finale was een met de nodige spanning en comebacks. Thibo, die in het begin wat sukkelde om zijn beste spel te vinden, vond net op tijd zijn topspins terug en trok samen met een licht vermoeide Victor het laken naar zich toe en bracht zo een 2de titel mee naar Lochristi.

Zondag wacht voor Victor trouwens nog het Provinciaal Kampioenschap leeftijdscategorie waarin hij als kadet zeker niet kansloos is in enkel en dubbelspel (samen met Laurens Dauwe van Rooigem).

Dit succes noopt ons te hopen op een massale deelname volgend seizoen… We gaan dat eens proberen hé, het Provinciaal Kampioenschap is en blijft toch één van die mythische momenten…

Tom, Glenn
Foto’s & beeldmateriaal: Lieke (meer in ons foto-album!)