Net geen Belgische titel voor Senne Blommaert op het BK Racketlon te Gent

Vandaag stond in Gent het Belgisch Kampioenschap racketlon op het programma.

Dat deze sport naast héél intensief ook uitermate amusant is bleek alvast aan het mooie aantal inschrijvingen van onze eigen club TTC Lobos Lochristi.

Naast Senne Blommaert (A-reeks) namen namelijk ook nog Joris Legrand (D-reeks), Wouter Devos, Robin De Vlieger en Alexander Ramon (allen E-reeks) deel.

De loting (of was het de vorm van de dag) was ons niet zo goed gezind bij de D en E-reeks want noch Joris, Wouter, Robin of Alexander konden hun openingswedstrijd winnen. Zij mochten met andere woorden allen gaan strijden voor de ereplaatsen.

In de D-reeks speelde Joris daarin heel verdienstelijk en kon hij zijn eerste wedstijd in de “B-tabel” winnend afsluiten. Dit resulteerde dan ook in een mooie top 20 notering.

Bij de E’s vonden we nog 3 Lobossers terug in de “B-tabel”. Wouter en Alexander wonnen beiden hun eerste 2 wedstrijden en behaalden zo een mooie 9 de en 10 de plaats.

Robin, die ook in de B-tabel een zware eerste wedstrijd voorgeschoteld kreeg, gaf (zoals altijd) het beste van zichzelf en knokte zich dankzij één overwinning toch nog naar een verdienstelijke 13 de plek.

Ondertussen was Senne in de A-reeks ook begonnen aan zijn missie. Het doel hier was dan ook duidelijk want enkel de 2 poulewinnaars van elke groep mochten strijden om de titel.

Senne slaagde hier, ondanks een zware eerste wedstrijd (+3 tegen Geert Blomme, C0 tafeltennis), in zijn opdracht en mocht dan ook de finale betwisten tegen de immer vrolijke Pieter De Bleeckere.

Dat Senne de underdog was bleek al snel want ondanks een zege (21-13) bij het ping-pongen was het Pieter die de wet dicteerde bij zowel het badmintonnen (14-21) alsook bij het squashen (10-21). Dit resulteerde dan ook in een comfortabele voorsprong voor Pieter voor het tennissen (+10 voor Pieter). Ondanks fel verweer van Senne was het al rap duidelijk dat dit een echte “mission impossible” was. Zilver dus en een eervol verlies was dan ook Senne’s deel.

Het was dan ook alweer een geslaagde organisatie (bedankt Geert en Els) en een sportieve zondag waarbij ik een klein vermoeden heb dat morgen enkele Lobossers er wat verkrampt bij zullen lopen.

Alle gedetailleerde uitslagen kan je hier terug vinden.

Uw racketlon-reporter Tom.