Lobos goes KARTING

Op zaterdag 23 november verlieten enkele spelers van de club hun natuurlijke habitat en ruilden dit in voor een kartbaan. Voor enkelen onder ons was dit de eerste keer.

De jeugd verzamelde rond 16u30 bij E-kart in Dok-Noord om zo de races te starten om 17u. De jeugdige chauffeurs die (normaal) geen rijervaring hebben scheurden meteen het circuit op. Sommigen zelfs sneller dan enkele volwassenen (over wie zou dit het meeste zeggen). Er waren 2 rondes, de snelste tijd bij de jeugdleden was ongeveer 34,5 seconden. Snelle rondetijden dus. Om even te schetsen, het snelste rondje ooit gereden op het circuit is ongeveer 28,87. Dat is dus heel vlot gereden door onze boys. Al trad er soms wel eens een foutje op. Zo blokkeerde de kart van Darius omdat hij de rempedaal en de gaspedaal samen indrukte, dat hebben die kartjes blijkbaar niet graag. Maar dat was snel opgelost. Misschien nog een kleine tip voor de ouders van onze snelle jonkies, leer hen rijden in een niet te snelle wagen!

Na de snelle jeugd was het de tijd aan de snelle en minder snelle volwassenen. Er waren 13 inschrijvingen. Daardoor werd er een ietwat anders systeem toegepast. Zo werd er eerst een kwalificatieronde gereden en daarna was er een A-finale voor de 7 snelste tijden en een B-finale voor de 6 tragere tijden.

(De foto’s zijn ook te bekijken via het foto-album)

In de eerste kwalificatie waren het Dirk en Thibo die de snelste tijden neergezet hebben. In de tweede kwalificatie waren de 2 snelste tijden voor Ramon en Joris.

Daarna kwamen dus de volgende reeksen. De B-finale werd gereden door Patrick, Koen, Chris, Wouter, Lieke en Filip. Filip won deze manche en kroonde zich dus tot winnaar van de B-finale gevolgd door Lieke, Koen, Wouter, Chris en Patrick. De A-finale werd gereden door Karel, Dirk, Thibo, Joris, Ramon, Dimitri en Quinten. Hierin won Quinten de reeks, al was er wel een crash in de strijd om de eerste plaats met Thibo, die door de crash ronddraaide en zijn positie verloor. Na Quinten kwamen Dirk, Karel, Dimitri, Ramon, Thibo en Joris over de meet.

Na de inspanning komt dan natuurlijk de ontspanning. Zoals dat is bij ons na de competitie was er na deze wedstrijd ook eten voorzien. Deze keer geen sandwichen of boterkoeken maar wel een lekkere portie spaghetti. Er werd nog nagepraat over de races en natuurlijk ook over de pingpong.

En alsof dat nog niet genoeg was gingen enkelen onder ons nog naar O’Learys (boven E-kart) om nog een potje te gaan bowlen. Deze zotten waren Thibo, Joris, Wouter, Karel, Ramon, Fay en Quinten.

Zo werd de clubactiviteit afgerond en we mogen toch wel spreken van een geslaagde activiteit die door jong en oud gesmaakt werd.

Bij deze bedankt aan het bestuur, E-kart en natuurlijk de deelnemers & supporters.

Quinten, foto’s Geert.