Volg Senne op het WK Racketlon te Leipzig

Inleiding

Senne is de komende dagen aan de slag op het WK Racketlon (dit is een sportdiscipline waar je een potje tafeltennis, badminton, squash & tennis na elkaar speelt), volg zijn prestaties hier.

Joël Pennanen, Senne’s eerste tegenstander bij de juniors U21 is dezelfde speler die Senne in 2015 geklopt heeft tijdens zijn “gevecht” om het brons bij de U16.

Verslag van de wedstrijden (live @Leipzig by Tom)

Ronde 1 in de B-reeks

Senne heeft de eerste wedstrijd bij de B’s gewonnen met 21-10 tafeltennis, 21-8 badminton, 12-21 squash en dan heeft de tegenstander opgegeven.

Het was mij al opgevallen bij de opwarming tafeltennis dat Jon Spinks (WR-ranking 82) een probleem had bij het instappen. Na de kering heb ik dan ook aangedrongen om kort te serveren en diagonaal te openen. Bij badminton hebben we tactisch ook de “kort-lang-formule” toegepast en zo konden we toch al een (mentale) kloof slaan. Squash bij Senne was eigenlijk slecht maar doordat hij de schade kon beperken zag de tegenstander het nut niet meer in om nog te tennissen.

Nu wacht Tommi Laine (WR-ranking 35, het 3de reekshoofd). Nieuwe zware wedstrijd waar goede start bij tafeltennis cruciaal zal zijn.

U21 match tegen Joël Pennanen

Senne begon (zoals altijd) heel geconcentreerd en gezond agressief aan de wedstrijd en wist direct een mooie kloof te slaan aan de kering (11-4). Nadien bleef het tactisch plannetje kloppen. Senne won met 21-9 en startte dus zoals gehoopt.

In het badmintonnen waren de kansen 50/50 maar trok onze Fin finaal aan het langste eind, 21-16. Met een voorsprong van +7 begonnen we dus aan het squashen.

Daarin was Pennanen duidelijk de meest geslepen kerel en dwong hij Senne direct in het defensief. Met 11-3 aan de kering was het meer dan 5 voor 12. Senne vocht terug, dwong Pennanen tot enkele zware rally’s maar kon het tij jammer genoeg niet keren. 21-9.

Dit maakte het tennis tot een quasi onmogelijke opdracht want Senne moest winnen met 5 punten verschil. Pennanen serveerde perfect (met zelfs een onderhandse opslag ertussen) en liet Senne kansloos achter.

Mag wel gezegd zijn, Senne speelde een zeer goede en volwassen partij. We kijken dan ook uit naar de wedstrijd in de 2de ronde bij de B’s om 16u45.

2de ronde B-reeks

Tommi, nr 2 van Finland, begon net zoals Senne heel goed bij het tafeltennissen. De twee losten elkaar voor geen vin en al rap was het duidelijk dat het een “service game” zou worden. Meer dan twee punten verschil was er eigenlijk nooit. Senne kon gelukkig wel aan het langste eind trekken en won zo het tafeltennis met 21-19.

Het badmintonnen was bijna een “copy-paste” van het tafeltennis. Maar na een 10-11 bij de kering vond Senne gelukkig dat tikkeltje extra om de verloren positie nog om te buigen naar een (nipte) zege: 21-18.

Tommi, een zeer sportieve kerel trouwens, was duidelijk nog niet klaar om de handdoek te gooien en startte furieus in het squashen. Senne vond heel moeilijk weerwerk op de krachtige slagen van onze Fin en moest finaal het hoofd buigen met 21-12.

Het tennis zou dus beslissen over een ticket naar de 3de rond bij de B’s.

Hierin startte Senne het beste (8-2). Team Finland panikeerde echter niet want blijkbaar is Tommi een echte diesel en jammer genoeg bleek dit waarheid te zijn… Enkele spannende rally’s later stonden de bordjes ineens in evenwicht (17-17) en kon Tommi serveren voor de wedstrijd. Dat het moeilijk ging worden was toen echt wel duidelijk want Tommi mocht geen 18 halen… Het gevolg was dan ook wat iedereen verwachtte. Tommi serveerde snoeihard door het midden en trok zo het felbevochte ticket naar zich toe. De vreugdekreet was dan ook navenant en het respect van beide heren was heel mooi om te zien.

Een nipte nederlaag dus die achteraf natuurlijk voor wat teleurstelling zorgde maar gelukkig waren er chicken nuggets om Senne er terug bovenop te helpen.

Vandaag wacht om 12u45 de Duitser Kai Zeuner (WR 251) voor een plaats bij de beste 20 in de B-reeks.

Gelukkig stelde Senne ons deze morgen al gerust met de legendarisch quote “de benen zijn nog goed”.

Het eindrapport

De wedstrijd bij de B’s, de  mooie 2de ronde wedstrijd tegen de Fin Tommi Laine, mag je gerust inkaderen als Senne’s beste wedstrijd van het tornooi. Achteraf gezien was een stunt misschien zelfs mogelijk maar teleurgesteld mogen we eigenlijk echt niet zijn.

Nadien volgde wel nog een wedstrijd tegen de Duitser Kai Zeuner, een in theorie haalbare kaart, maar Kai speelde vooral bij het badmintonnen en het squashen de wedstrijd van zijn leven waardoor Senne hier vrede moest nemen met een 25ste plaats (op 64 deelnemers). We onthouden hier dus vooral de 2de ronde wedstrijd want deze was echt een op top niveau.

Bij de U21 konden we het tornooi wel met een positieve noot afsluiten want Senne won zaterdagavond zijn laatste wedstrijd tegen de sympathieke Fransman Valentine Haas. Het was vooral in het tafeltennis (21-6) dat Senne zijn basis had gelegd voor deze mooie overwinning. Een mooie 9de plaats is dan ook zeker iets om heel erg tevreden mee te zijn.

Later op de avond was er nog de players party waar de racketlon familie (incl. Geert Blommaert) hun beste dance moves bovenhaalde.

Zo sluiten we alweer een tof weekend af en kijken we stiekem al uit naar volgend jaar in Rotterdam (Senne weet wat hem te doen staat).

Oja, volgende week is er een heel mooie delegatie ook actief op het BK racketlon te Gent want naast Senne (A-reeks) zullen ook Joris (D-reeks) en Wouter, Robin en Alexander Ramon (E-reeks) de clubkleuren verdedigen.

Foto’s zeggen soms meer…