C-ploeg steelt de naam niet

Op vrijdagavond mochten drie ploegen van Lobos de arena betreden in Oosterzele, ons E-team moest het wat verder zoeken (Hamme). Met twee overwinningen voor B- en D-ploeg, telkens met 7-9, en een gelijkspel voor onze E-ploeg zeker een geslaagde avond.

De opmerkelijkste prestatie kwam echter van onze C-ploeg, verliezend weliswaar (11-5), maar zowel Yong, Robin maar bovenal Alexander hebben de naam van hun ploeg in de verf gezet door vier C-spelers van Sterke Stut in te pakken. Yong wint een C6, Robin zowaar een C2-speler en Alexander neemt twee C6-spelers te grazen… Dat belooft alleen maar nog meer goeds voor de komende weken! Proficiat aan allen.

Wat meer details…

Lobos B, onder leiding van kapitein Dirk, begon met hun basisopstelling aan de toch wel belangrijke ontmoeting. De wedstrijd samenvatten kan je het best doen door de uitdrukking “spanning tot het einde” te gebruiken. De eerste echt kloof kwam er pas na wedstrijd 9 en wedstrijd 10 die beide gewonnen werden door respectievelijk Koen Locquet en Filip Thys. 4-6 dus en het kleine kloofje was een feit. Sterke Stut B kwam nog 1 maal terug naar 6-6 maar onder leiding van o.m. een sterk spelende Koen Locquet trok onze B-ploeg de zege toch over de lijn (7-9). Het volledige scoreblad vind je hier.

Onze C-ploeg had op papier tegen Sterke Stut A een mission impossible. De tegenstander is titelkandidaat en dat lieten ze duidelijk merken met hun ijzersterke opstelling (of hadden ze schrik van ons 😉). Een 5-3 achterstand aan de kering was dan ook een kleine verrassing en leek de thuisploeg duidelijk te doen twijfelen. Het was dan ook pas na wedstrijd 13 en 14 dat de kloof echt gemaakt werd en Sterke stut A het laken naar zich toe kon trekken (11-5 eindstand). Opmerkelijke prestatie was hier trouwens van Alexander Ramon. Alexander klopte als D6 zowaar een D0, C6 en nogmaals een C6. Sterk staaltje Lobos power! Scoreblad: hier.

De 3de wedstrijd in Oosterzele was van onze D-ploeg tegen Sterke Stut C. Hier waren de rollen eigenlijk wat omgedraaid en waren wij duidelijk als favoriet gestart maar vochten de Oosterzelenaren als leeuwen. Een thriller zoals we er bij onze D-ploeg al meer gehad hebben dit jaar was een feit. 4-4, 5-5, 6-6, de wedstrijd stevende af naar een gelijkspel dachten we allemaal maar dat was zonder onze “kopman” Thibo gerekend. Thibo speelde onnatuurlijk goed (won zelfs 3 wedstrijden met 3-0) en leidde zo onze D-ploeg naar een nipte maar verdiende 7-9 overwinning. Dankzij deze zege komt onze D-ploeg de top 3 binnen. Een mooi seizoen lijkt in de maak. Alle uitslagen vind je hier.

Na Oosterzele verplaatsen we ons even naar Hamme waar onze E ploeg het moest opnemen tegen rechtstreekse concurrent Hamme F. Met “operatie redding” in ons achterhoofd was dit een heel belangrijke wedstrijd. Hamme F stond namelijk 10de en voorlaatste met 7 punten (1 match minder) terwijl wij met 10 punten en op een 6de plaats ons verre van “safe” konden rekenen. De wedstrijd was dan ook precies een copie van bovenstaande wedstrijden. Het eerste kloofje van betekenis kwam er dan ook pas bij wedstrijd 13. Alexander Legrand had daarin de opdracht de hoger geklasseerde speelster van Hamme te verslaan en ons terug naar 7-7 te brengen. Alex kwam overtuigend 1-0 voor maar moest daarna nipt set 2 (11-9) en set 3 afstaan waardoor de druk toch wel kwam piepen. Alexander bleef echter geduldig zijn spel spelen en pakte zo overtuigend set 4 met 11-5. Een belle zou dus beslissen of we naar 8-6 (en maximum gelijkspel) gingen of 7-7 (en nog kans op een overwinning). De laatste set was er dan ook eentje waarnaar je kijkt van achter een muurtje. Matchballen voor beide partijen 11-11, 12-12, 13-13, 14-14… (je zou bijna denken dat ze tot 21 wouden spelen). Jammer genoeg was het geluk deze avond Alexander niet goed gezind en moesten we dus een uitzege op onze buik schrijven en was een 8-8 het hoogst haalbare. Alsof er nog niet genoeg spanning was speelde ook onze 14-jarige Victor een belle die hij in extremis (10-12) naar zich toe trok. Dankzij deze zege en een geweldige 4 op 4 van Wouter sloten we deze ontmoeting dus alsnog af met een 8-8 gelijkspel. Achteraf gezien een mooi resultaat maar de vraag “wat als” zal toch nog een weekje rondspoken op onze club denk ik 😊. Alle wedstrijdresultaten vind je hier.

Tom, Glenn

Alle resultaten op een rijtje.

Heren B week 6: Sterke Stut B – Lobos B (Afdeling 3A – Prov. Oost-Vl. – Heren)
Gewonnen: 7-9, 5de in de stand met 12 punten
Dirk De Bruycker (D2) – 3/4
Stefaan Beyst (D4) – 1/4
Koen Locquet (D4) – 3/4
Filip Thys (D6) – 2/4

Heren C week 6: Sterke Stut A – Lobos C (Afdeling 3D – Prov. Oost-Vl. – Heren)
Verloren: 11-5, 5de in de stand met 10 punten
Alexander Ramon (D6) – 3/4
Robin De Vlieger (D6) – 1/4
Yong Ling (E0) – 1/4
Geert Van Daele (E0) – 0/4

Heren D week 6: Sterke Stut C – Lobos D (Afdeling 4D – Prov. Oost-Vl. – Heren)
Gewonnen: 7-9, 3de in de stand met 13 punten
Lieke De Mol (E0) – 2/4
Karel Legrand (E0) – 2/4
Thibo Van derBruggen (E0) – 4/4
Koen Deman (E2) – 1/4

Heren E week 6: Hamme F – Lobos E (Afdeling 4C – Prov. Oost-Vl. – Heren)
Gelijkspel: 8-8, 6de in de stand met 11 punten
Wouter Devos (E2) – 4/4
Victor De Baets (E2) – 3/4
Michael De Baets (E4) – 1/4
Alexander Legrand (E6) – 0/4

Jeugd A week 6: De Pinte A – Lobos A (Afdeling 1B – Prov. Oost-Vl. – Jeugd)
Gewonnen: 1-9, 2de in de stand met 11 punten
Joachim Slock (E6) – 3/3
Gilles Verstraete (E6) – 3/3
Viktor Callaerts (NG) – 3/3