Alle neuzekes in dezelfde richting!

In tegenstelling tot afgelopen seizoen spelen onze ploegen nu wel allen terug samen thuis, dat garandeert niet alleen minder opzetwerk en minder stress maar ook een top tafeltennismiddag en -avond in onze thuishaven!

Onze eerste thuiswedstrijd zet meteen de lijnen uit voor wat nog komen zal en dat is al bij al niet slecht te noemen. Dat het niet eenvoudig gaat worden om onze ploegen te handhaven na de mooie promoties van afgelopen seizoen is nogal evident, maar er heerst na deze eerste “thuis”-speelweek toch een groeiend optimisme om dat te doen slagen. We zullen het in elk geval met man en macht proberen.

Met deze vaste regeling waarbij in de middag drie Lobos-ploegen aantreden (jeugd, D- en E-ploeg) en dan in de  avond onze “top”-teams (A-, B- en C-ploeg) komen aan te treden zijn de thuismatchen op zaterdag een drukke aangelegenheid. Niettemin zorgt deze regeling voor een opperbeste clubsfeer en heeft iedereen de gelegenheid om naast zich sportief uit te sloven ook de naaste clubmakkers extra aan te moedigen.

En het mag ook wel eens gezegd, onze interclubleider Tom doet het voorbereidend werk uitermate goed en zorgt in de week voorafgaand aan de competitie-ontmoeting voor een correcte ploeg-opstelling. Zo ook terug voor deze speelweek, dikke pluim Tom!

Laat ons eens starten met de perikelen van ons jeugdteam. Ons aanstormend jeugdtalent mocht de arena betreden tegen het team van Deinze. Daar was meteen duidelijk dat de trainingen hun vruchten afwerpen, Deinze werd immers overklast door onze drie musketiers Joachim, Gilles & Darius. Enkel Gilles liet een steekje vallen en noteerde één verlieswedstrijd. Eindstand 9-1, een opsteker!

Onze E-ploeg nam het op tegen Rooigem J (ja, u leest het goed, J, als deze club nog even doorgaat hebben we binnenkort ploegen met twee letters…). Met een “rust”-stand van 3-5 was alles nog mogelijk, maar de wissel heeft niet echt soelaas gebracht, ons debuterend vierde provinciale team moest zijn meerdere erkennen in dit ervaren Rooigem-groepje, mede door het verlies van enkele spannende vijfsetters. Wel noterenswaardig: Victor pakte terug heel knap 4/4, de titel “Mister 100%” is na speelweek twee nog steeds van toepassing, een titel die Thibo afgelopen seizoen héél lang heeft gedragen.

Via Thibo komen we naadloos bij onze D-ploeg aan. Die had een op papier haalbare kaart en dat bleek tot 4-4 ook zo te zijn. Ging het licht plotseling uit, waren de tegenstrevers meer ervaren, hadden onze Lobos-makkers een dipje? Wie zal het zeggen, op een ik-en-een-hij werd het 4-8 en werd duidelijk dat punten halen niet echt nog evident ging worden… Enkel Guy en Koen konden nog een HNO-er scalperen, zowel Wouter als Thibo gingen echter, zij het niet kansloos, ten onder waardoor een 6-10 nederlaag geleden werd.

Rond zeven uur was het dan aan onze hogere ploegen, C-, B- en A-ploeg. Meestal verwacht je hoe hoger de ploeg, hoe “sterker” de tegenstanders zijn maar dat was nu eens anders, onze C-ploeg had klassementsgewijs de zwaarste tegenstrevers (C6-D0-D2-D2), een stevig ploegje wel voor derde provinciale. Hier twee uitblinkers, Robin pakte zonder verpinken een D0 én D2 in. Bij zijn overige twee wedstrijden heeft iedereen wel gehoord dat hij nogal wat last had van het materiaal van de tegenstander (niet echt de meest “open” stijl…), desalniettemin een knappe prestatie! Als Robin zo doorgaat komt die D2-ambitie zeker in het vizier. Onze tweede uitblinker van de avond Alexander (Ramon) zorgde voor nog een grotere stunt en scalpeerde kopman C6 (met 3-0!), alsook D0 & D2… Straf werk! Dat belooft, en als deze prestatievorm kan aangehouden worden zou behoud in derde provinciale toch mogelijk moeten zijn? Wij duimen alvast met z’n allen. Voor Yong en Karel waren de tegenstrevers net dat ietsje te sterk of moeilijk bespeelbaar, zij konden helaas geen wedstrijd winnend afsluiten (hoewel Karel in zijn eerste wedstrijd vier wedstrijdballen onbenut liet, het heeft het verdere verloop van zijn prestaties zeer zeker negatief beïnvloed).

Als we de “B-ploeg” over de tongen laten rollen, dan denkt iedereen meteen aan een stevig gebalanceerd team onder de deskundige leiding van Dirk. Dat dit niet zomaar een verbloeming is heeft deze ploeg met glans bewezen. Niet de individuele prestaties zijn prioriteit maar de ploegprestatie daarentegen wel. Een collectief sterke opstelling zorgde voor een voorsprong doorheen de avond en de ontmoeting werd afgesloten met een knappe 10-6 winst. Individueel uitblinker deze keer was kapitein Dirk die, zij het niet zonder moeite, de vier tegenstanders aan de linkerzijde van zijn uitslagensteekkaart mag bijschrijven! Farshid krijgt stilaan terug zijn goeie ouwe vorm en nam drie tegenstrevers te grazen, Filip noteerde twee overwinningen en Koen had wat pech en kon slechts één enkel overwinningspunt noteren. Proficiat, de eerste belangrijke punten naar behoud toe zijn binnen!

Afsluiten doen we met onze A-ploeg. De datum was al van enige tijd tevoren geprikt als “belangrijk”, gezien HNO Assenede toch één van de ploegen is waartegen we de punten moesten thuishouden. Onze beide kopmannen Quinten & Senne waren uitmuntend en sloten de avond “nederlaag-loos” af, Joris & Glenn zorgden met elk twee overwinningen voor een sterke eindstand 12-4. Met het oogpunt op behoud uitermate belangrijke punten, dat moet lukken!

Good job guys, we zijn definitief vertrokken voor een weergaloos seizoen…