Stormloop op Odisee

Dat Lobos een sterke band heeft met de zaterdagavondtornooien van TTC Gent is heinde en ver bekend. Afgelopen zaterdag hadden maar liefst negen (!) spelers zich ingeschreven, dat overtrof zelfs ruimschoots het aantal inschrijvingen van thuisclub Gent! Alfabetisch: Alexander (Legrand), Alexander (Ramon), Glenn (De Tollenaere), Guy, Joris, Karel, Lieke, Robin & Wouter.

Door het grote inschrijvingsaantal kon iedere Lobosser toch ingedeeld worden in een aparte poule (er waren 13 poules), voor spraakmakende onderonsjes was het dus wachten tot de afvalling. De hekkensluiter van vorige week Alexander (Ramon), had het nog niet helemaal verteerd en dat zou hem geen tweede keer overkomen. En zo geschiedde, hij plaatste zich gezwind en losjes in de bloes voor de A-tabel. Ook naamgenoot Alexander (Legrand), Joris, Karel & Robin wisten zich zonder al teveel poespas te kwalificeren voor de A-tabel, terwijl het Guy, Lieke, Wouter & ondergetekende iets minder voor de wind ging en zij zich moesten tevreden stellen met een plaatsje in de B-tabel. Enkele randnootjes: Karel pakte in zijn poule verschroeiend uit en won daar, na het redden van maar liefst vier matchballen, van C0 Arman. Ook Lieke won in haar poule héél knap van een West-Vlaamse C2, waarbij één set zelfs met 11-0… Maar dat mocht niet baten, de andere twee wedstrijden kon ze niet winnend afsluiten. Oh ja, en Robin scalpeerde moeiteloos ene C4 van Rooigem, hoe noemt hij ook weer, Dimitri De Wilde of zo…

Echter, de stormloop op Odisee was van erg korte duur, van onze vijf A-gekwalificeerden kon enkel Robin, die vorige week nog tot de halve finales kon doorstoten, een rondje verder. In de achtste finales miste de antipower van thuisspeler Michiel Symens zijn “effect” niet en haalde er probleemloos de vliegende power van Robins slagen volledig uit. Michiel zou later trouwens verder doorstoten naar de halve finales. Joris verloor niet alleen de wedstrijd maar ook zijn kalmte tegen eeuwige (en onterecht, want D-niveau) recreant Caboor van Rooigem (je vraagt je soms af wat een mens bezielt om “recreant” te blijven), Geert Daemers (C0, Sleidinge) was net dat klein maatje te groot voor Karel (de derde set was hier cruciaal, vier setpunten liet Karel onbenut…) en voor de Alexanders waren de uitgelote tegenstanders dan weer ietsje te goed. Het bleef dus ietwat onder de verwachtingen na de mooie balans in de poules.

De mindere goden mochten het in de B-reeks proberen. Met zoveel Lobos-deelnemers was een confrontatie tussen clubgenoten eigenlijk haast onvermijdelijk. Een wonder nog dat het slechts bij één enkele confrontatie bleef, Wouter & Lieke troffen elkaar in de eerste ronde van de afvallingstabel en maakten er een ware titanenstrijd van! Wouter haalde het uiteindelijk nipt in een felbevochten vijfsetter om zo door te stoten naar de achtste finales. Daar moest hij wel de duimen leggen tegen de latere winnaar.

Guy & Glenn hebben zich verdienstelijk verweerd, en haalden beide nog de halve finales. Daarin moesten ze het respectievelijk tegen een sterke D-speler uit Brugge (de uiteindelijke winnaar van de B-reeks) en nog zo’n NA van Oude Bareel afleggen. Niks te vroeg, want de temperaturen in de zaal deden ons intussen even terugdenken aan de hittegolf van afgelopen week en waarbij de opgelopen vochtigheid soms ware tsunamis op de rubbers toverde. Het was bij wijlen zó erg dat je er klamme handjes van kreeg…

Het is mooi geweest, om en bij 2u30 in de nacht waren de finales zowat afgerond en konden de laatste moegestreden overblijfselen uit de zaal ontruimd worden…

Op naar volgende week! Proberen we daar eens tien Lobos-deelnemers warm te maken? Wie brengt zijn stormram mee?

Glenn

De volledige uitslag van deze tweede editie:

NaamKl.Club
1Caboor, JohanNARooigem-Gent
2De Graeve, SteffC6Rooigem-Gent
3Bracke, BerndB6Maldegem
4Symens, MichielE2Gent
5Kuznia, WojciechC6Gent
6Van Paemel, AlexanderD4Merelbeke
7Frateur, RemiD2Gent
8Bjurstam, JohanC6Rooigem-Gent
9Dereu, DagmarD4Aarschot
10Daemers, GeertC0Sleidinge
11Van Eeckhout, HendrikE2De Pinte
12De bont, DominiqueNABaarle
13Vleeshouwer, HansD2Gent
14Baert, LarsE4Sterke Stut
15Gurny, PatrickD4Wetteren
16Damers, XanderD4Sleidinge
17Legrand, JorisC6Lobos
18Ramon, AlexanderD6Lobos
19De Vlieger, RobinD6Lobos
20Legrand, AlexanderE6Lobos
21Verbert, KrisE2Sterke Stut
22Harami, ArmanC0Maldegem
23Legrand, KarelE0Lobos
24Vanheers, PeterD4Sportline
25Haezebrouck, DavidD2Rooigem-Gent
26De Wilde, DimitriC4Rooigem-Gent
27Vandenabeele, SanderD2Dino Brugge
28De Baets, KoenNAOude Bareel
29Pollie, GuyE2Lobos
30De Tollenaere, GlennD2Lobos
31Coene, BenjaminE6Rooigem-Gent
32Poelman, WesleyE4Orix
33Gurny, ArnoE6Wetteren
34Schelstraete, DieterC6Sleidinge
35Devos, WouterE2Lobos
36Roeland, GlennNGGent
37Matthys, FilipE4Sportline
38Li, JiangningE6Gent
39Matthys, AndresE4Sportline
40Vanheers, JonasC2Sportline
41Steyaert, EliasE4Sterke Stut
42Gevaert, KoenE6Gent
43Dewulf, JanE6Rooigem-Gent
44Owusu, FrankNARooigem-Gent
45Langaskens, JelleE2Gent
46De Soete, JaakE6Gent
47Paret, StijnE2Schoten
48Vermet, RoelE4Sportline
49De Mol, LiekeE0Lobos
50Vandenabeele, JeroenNAAalter
51De Neef, IryaelNATopspin Beernem
52Vermet, BetteE6Sportline
53Vereecken, XavierNABaarle

Ook op de eerste editie van dit gebeuren waren vier Lobossers present, hun relaas lees je hier.