Robin kroont zich één jaar tot Koning Lobos

Naar jaarlijkse gewoonte was het vrijdag alweer tijd voor ons clubkampioenschap (met voorgift) “De Beker van Lobos”.

Maar liefst 26 man en één vrouw namen deel en dat was ook te merken aan het niveau en de spanning die later (zo blijkt) aanwezig zou zijn.

Het tornooi startte met de huldiging van onze winnaar van de “jeugdbeker +12” Victor De Baets (remember the name).

 

In de poulefase was het al rap duidelijk dat enkele “toppers” er klaar voor waren. Zowel Koen Locquet (D4), Senne Blommaert (C6) alsook Thibo van derbruggen (E4) gingen door met het maximum van de punten.

In de andere groepen ging het er spannender aan toe. Zo knokten de “schaduwfavorieten” Robin De Vlieger (E0) en Karel Legrand (E2) zich in extremis ook als groepswinnaars naar de kwartfinales.

In de “groep des doods” tenslotte met o.m. Joris Legrand (C6), Alexander Ramon (E0), Lieke De Mol (E2), Glenn Hebbrecht (E6) en winnaar van de jeugdbeker +12 Victor De Baets (E4) stond het een beetje in de sterren geschreven dat elke wedstrijd wel eens kon beslissen over eliminatie of niet. En zo geschiedde…. Zo ging de groepswinst toch wel verrassend naar Victor die niet 1, niet 2 maar 3x stuntte door zowel Lieke, Alexander én Joris met lege handen achter te laten. Joris Legrand was hier de lachende 2de die dankzij een zege tegen Alexander, Lieke en Glenn toch nog zijn plaatsje bij de laatste 8 kon reserveren.

In de kwartfinales was het vooral Robin De Vlieger die zich liet opmerken door Joris Legrand te verslaan. Het zou niet bij één stunt blijven zou later blijken….

In de andere kwartfinales plaatsen Senne, Victor en Koen Locquet zich “vlotjes” en zo stonden in de halve finales Senne tegen Robin en Koen tegen Victor tegenover elkaar.

Beide matchen waren spannend en onvoorspelbaar. Robin maakte de beste start tegen Senne en vond verrassend genoeg een antwoord op de power play van onze kersverse C2. Senne daarentegen had het lastig met de 3 puntenvoorgift en voelde de druk stijgen. Robin zag en greep zijn kans en plaatste zich zo als eerste voor de finale.

Victor De Baets, the young kid on the block, vocht zich in de wedstrijd tegen Koen Locquet die duidelijk een vorm van controle had door zijn aparte spelstijl maar moest zich toch gewonnen geven in 4 sets. Sowieso wel een knalprestatie van Victor die met zijn 13 jaar heel fier mag zijn op zijn prestatie.

Een finale der outsiders was het gevolg en de spanning steeg (ook bij de talrijke supporters) zienderogen. Zowel Robin als Koen waren er duidelijk klaar voor want de eerste 3 sets gingen altijd naar een 9-9 tussenstand. Hierin trok Robin 2x aan het langste eind en zo kwam zijn eerste “Beker van Lobos” dichter en dichter. Maar insiders wisten wel beter. Koen is een vechter en laat zich niet rap uit zijn lood slaan en vocht terug. 11-8 en 2-2 was het resultaat. Een “belle” ging dus beslissen over het kampioenschap.

Beide spelers waren duidelijk gespannen en begonnen aarzelend aan de laatste set maar toch was het Koen Locquet die aan de kering een minimale voorsprong had (5-4). Robin liet zich niet doen en kwam terug door 3 punten op rij te nemen en deelde zo toch wel een tik uit. Koen kwam nog even terug maar Robin bleef kalm en greep zo zijn kans om zich te kronen tot winnaar van onze “Beker van Lobos 2019”. 3-2 was dan ook het eindresultaat. Een welverdiende zege van onze Robin die dit jaar en ook al kampioen dubbel E werd op het provinciaal kampioenschap samen met zijn “buddy” Alexander Ramon.

In naam van de organisatie wensen wij dan ook iedereen te danken voor hun engagement en fair play tijdens alle wedstrijden.

Proficiat daarvoor en succes alvast aan Robin met het verdedigen van je titel volgend jaar.

Tom (fotocompilatie van Guy)