TTC Lobos aan het feest in Deinze!

Gisteren (3/3) vond in Deinze het B tornooi plaats (“Deinze Open”), een tornooi dat met maar liefst 200 inschrijvingen gerust een druk bezet tornooi genoemd mag worden. Verschillende spelers konden zich naast de klassieke klassementsreeksen ook inschrijven in hun leeftijdscategorie.

Voor TTC Lobos Lochristi was onze jeugdploeg voltallig aanwezig om het beste van zichzelf te geven.

Waren ingeschreven voor Lobos:

Joachim Slock (E6): reeks NG-E6 en kadetten/junioren/-21
Darius Van De Velde (NG): reeks NG-E6 en kadetten/junioren/-21
Gilles Verstraete (NG): reeks NG-E6 en kadetten/junioren/-21
Victor De Baets (E4): reeks E6-E0 en kadetten/junioren/-21

Het tornooi startte voor onze jongens met de klassementsreeksen. In de reeks NG-E6 gaven zowel Darius, Joachim als Gilles het beste van zichzelf maar konden ondanks 2 overwinningen en 2 verliespartijen de poulefase net niet overleven. Met een tikkeltje geluk zat er hier misschien wel meer in maar details toonden aan dat een 3de plaats in de poule voor onze jongens het hoogst haalbare was.

Voor Victor De Baets, onze vice provinciaal kampioen bij de kadetten, was er wel een succes van formaat. Victor bleek in zijn poule namelijk een maat te sterk en ging vlot over al zijn tegenstanders (E6-E4-E2-E2) heen (zonder setverlies!). Een plaats in de kwartfinale was dus al zeker. In die kwartfinale wachtte een speler uit Sleidinge (Marijn Delanote E2). Victor was hier duidelijk de betere en plaatste zich met een 3-1 zege voor de halve finales. Daarin ontmoette hij een speler uit  De Pinte (Klaas Van Den Bossche E4). Hierin waren de waardenverhoudingen heel duidelijk want Victor toonde absoluut geen genade (3-0) en ging vlot naar zijn 2de finale van het seizoen. De finale beloofde een spannend duel te worden want daarin wachtte Lara De Mol (E4 en 19 wedstrijden ongeslagen!). Maar dat Victor uit het juiste hout is gesneden bleek al rap. Hij speelde namelijk met veel vertrouwen en met een gezonde portie agressiviteit waar Lara geen antwoord op vond en ging zo vlot naar zijn allereerste tornooizege. Een uitmuntende prestatie voor een gast van 13 jaar die de speler en de club ongetwijfeld een boost zal geven voor de rest van het seizoen.

Proficiat boys!!!!

Tom