Onze oldies nemen een droomstart!

Onze oldies nemen een droomstart!

Onze golden oldies, zowel veteranen Lobos A als Lobos B, mochten tegen Merelbeke de degens kruisen (respectievelijk A & C-ploeg).

Laat ons eens beginnen met het B-team, daar werd op het laatste nippertje onze voorzitter Geert opgetrommeld om Guy, die geblesseerd is, te vervangen. Een ware luxe zo bleek, gezien ook de klassementen van de tegenstanders. Geert nam zijn verantwoordelijkheid perfect op en klokte af met 3 klinkende zeges, samen met Chris werd ook in het dubbel nog een vierde overwinningspunt geboekt.

Opmerkelijk, nieuwkomer Michael nam meteen twee “performances” op zijn conto, héél knap! Chris vond wat minder een antwoord op de spelstijl van de tegenstanders, en moest zich tevreden stellen met een enkel overwinningspunt.

Een positieve eindbalans dus, en een sterke seizoensstart (de eerste speelweek was het B-team vrij) met een knappe 7-3 overwinning! Laat de volgende tegenstander(s) maar komen!

De volledige uitslag met details vind je hier.

In het A-team dezelfde opstelling als in week 1, dat toen al succesvol bleek te zijn (5-5 tegen het sterke Eeklo): Dimitri, Dirk & Glenn. Een fenomenale start van de wedstrijd met een zéér welverdiende overwinning van Dirk op ex-Lobosser Liqing Zhang (C6). Glenn finishte in ware Hitchcock-stijl, weliswaar zonder bloed of douchegordijn, met 11-9 in de “belle” tegen (eveneens) ex-Lobosser Dirk De Bosschere (D0). Dimitri pakte Rudi Nuytinck (D4 en papa van je weet wel) met droge winstcijfers in. Een onverhoopte 3-0 voorsprong zowaar.

Dat daarmee de schaapjes nog niet op het droge waren, getuige het verdere verloop van de wedstrijd. Zowel Dirk als Glenn moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander, Dirk vond niet meteen een antwoord op de blokballen van Rudi en maakte daardoor teveel foutjes, Glenn wist met de toverservice van Liqing geen blijf. Tussenstand 3-2. Dimitri hield ons echter op schema door toch vrij overtuigend Dirk (De Bosschere) een halt toe te roepen met 3 sets tegen 1.

Tijd voor het dubbel, Dimitri & Dirk namen het op tegen Liqing en Dirk. Dat dit geen makkelijke klus zou worden was vrij snel duidelijk, de tegenstanders hadden immers een strak plan: Dirk (De Bosschere) legt met zijn antipower de basis voor een snoeiharde uithaal van Liqing. Een plannetje dat bleek te werken, want ons team ging setloos ten onder!

De eindfase was er eentje om duimen en vingers af te likken, Dirk weerde zich tot het uiterste tegen ex-clubgenoot en naamgenoot Dirk (De Bosschere), maar de antipower miste zijn “effect” niet en onze Dirk wist geen antwoord te vinden, een tussenstand 4-4 dus. Aan Glenn & Dimitri om de winst binnen te halen, Glenn was een verwittigd man en kon het blok van Rudi doorboren, Dimitri toonde zijn klasse in de laatste wedstrijd door Liqing te grazen te nemen. 6-4 en dus “mission accomplished”!

Ook deze uitslag kan je in detail hier bekijken.

Conclusie van de avond: een uitermate geslaagde competitie-ontmoeting, voor beide seniorenploegen!

Wat een mens na afloop bij het verbroederen nog kan bijleren: dat een “berg” in het Chinees, ja, correct een “Belg” is, dat als CD&V de verkiezingen kan winnen Zeveneken van naam wijzigt naar “Tsjeveneken” en dat Dirk naast een onvermurwbare drang om te blijven tafeltennissen dat blijkbaar ook heeft met boterhammetjes eten (we waren er getuige van dat een half brood zonder verpinken geconsumeerd werd). Dat laatste brengt me tot een welgemeend dankwoord aan onze Mollekes, Johan & Lieke, voor het verzorgen van spijs & drank!

Het was weer eens fijn, om veteraan competitiespeler te zijn!